in

Ekipman İnceleme: Alpinestars GP Pro Eldiven

Motovento’nun test etmemiz için verdiği Alpinestars’ın yarış serisi GP Pro eldivenini ve Supertech R botunu uzun dönem kullanım sonrası mercek altına alıyoruz.

Alpinestars’ın yıllar boyunca MotoGP ve World Superbike serisindeki yarışçıların görüşleri ile geliştirdiği eldiven ve botunu yaklaşık 5 aydır yağmur, çamur, yaz, kış, şehiriçi, şehir dışı, ülke içi, ülke dışı, pist, bayır deneme şansı buldum. Gelin bu ekipmanların ayrıntılarına beraber bakalım.

 

GP Pro Eldiven

 

Uzun süredir kullandığım Knox Handroid eldivenden sonra, Alpinestars’ın GP Pro’sunu Kanarya Adaları’ndaki 2015 Multistrada lansmanına gitmeden önce mıncırmaya başlıyorum. Şöyle daha ilk elimi geçirdim, “Moe, 2 kelimeyle eldiven hakkında aklına ilk geleni söyle” deseniz, “direkt yumuşaklık ve rahatlık” derim. Flashback oluyorum, bir anda Handroid’i açmak için günler boyunca elleri vazelinleyip vazelinleyip çektiğim “sıkı”cı günlerin çok çok uzakta kalacağını görüyor gibiyim. Alpinestars’ın derisi net olarak çok daha yumuşak ve açılması için ayrıca bir efor sarf etmeme gerek kalmıyor, birkaç sürüş sonrasında elimin şeklini aldığını hissedebiliyordum. 5 aylık kullanımdan sonra da hissiyat hiç farklı değil, güven verecek seviyede sıkı; rüzgarı yediğiniz sürece elinizde varlığını hissetmeyeceğiniz kadar rahat ve konforlu. Ek olarak herhangi bir batma, germe hissi yok. Nitekim rüştünü pistlerde yeterince ispat eden bu eldivenin dizaynında, düşme-takla-parende atma konusunda hatırı sayılır know-how’lar elde etmiş olan Nickey Hayden, Carlos Checa gibi profesyonel MotoGP sürücüleri direkt rol oynamış ve geçen seneler boyunca Gp- Pro serisi sürekli gelişerek ve değişerek işte bu eldiven haline gelmiş.

 

 

Ekipman İnceleme: Alpinestars GP Pro Eldiven 1. İçerik Fotoğrafı

Yumruk bölgesinin en ön kısmından skafoidlere ulaşan üst koruma TPU enjekte plastik ve darbeyi emip absorbe edebilecek çok katmanlı materyallerden oluşuyor.

 

Zaten eldivenin üzerindeki devasa korumalar da güven hissiyatını artırır nitelikte. Stratejik noktalardaki bu korumalar yumruk, avuç içi, bilek, parmak üstü ve elin yan bölgesinde yer alıyor. Biraz detayına girmek gerekirse; yumruk koruma ve bu parça ile bilek arasındaki bölgede hem koruma hemde hava akışını sağlayan TPU plastik havalandırma sistemi, bileği neredeyse 270 derece kavrayan havalandırmalı sert TPU bilek koruma dikkat çekiyor. Sert TPU parmak korumaları, serçe parmak köprüsü, eldivenin yan kısmında yer alan K-Tech sistemi, düşme anında eldivenin zemine takılıp/kavrayıp takla atmanızı engelleyen palm slider sistemi ve yarışlarda birebir kullanılan çift velcro’lu (bilek ve bilek korumada yer alan) bilek kapama sistemi olarak koruma elemanları bu eldivende yerini almış. İlk kullanımda serçe parmakta yer alan yüzük parmağı köprüsü ve eldivenin geri kalan kısımlarına nazaran kalınca görünen, serçe parmağın dış yüzeyinde bulunan K-tech Kevlar sistemindeki çok katmanlı bölgenin dış parmakların hareketini engelleyip engellemeyeceği konusunda kafamda soru işaretleri vardı. Kullandıktan sonra, elimin gidon üzerindeki doğal hareketini hiçbir şekilde engellemediğini görünce boşuna endişelendiğimi anladım.

 

 

Ekipman İnceleme: Alpinestars GP Pro Eldiven 2. İçerik Fotoğrafı

Dana derisinden daha ince ve çok daha dayanıklı olan kanguru derisi, GP-Pro’nun avuç içi bölgesini kaplıyor. Bu sayede koruma sağlanırken, aynı anda elciklerden alınan hissiyat da artırılmış.

 

Endişemin aksine eldiven o kadar konforlu ki, geçen 5 ayda Handroid’i tozlu rafından kendisine anca pis bakışlar atar hale getirdi. Eldivenin ergonomisi gereği vurma yapabilecek bir noktası bulunmuyor, ayrıca iç bölgede ve parmak aralarında yer alan delikli deri ile de sıcak havalarda muazzam bir hava sirkülasyonu sağlıyor. İnce bir detay olarak elinizi yumruk haline getirdiğinizde, yumruk koruma parçasının arkası konkav hale geliyor ve ek havalandırma delikleri ortaya çıkıyor, müthiş! Tüm bunlar ve skafoid, bilek koruma bölgesinin üzerindeki ventilasyon ızgaraları, elinizin kanguru/dana/keçi derisi karışımının içinde rahatça nefes alabilmesine olanak tanıyor. Ancak elbette bu durum, kış aylarında eldivenin bir miktar su almasına sebep oluyor. Yine de önceliğiniz benim gibi güvenlik ise hem pistte hem de şehir içinde kolaylıkla kullanacağınız bir seçenek GP-Pro. Ancak her halükarda eldiven alırken deneyip karar vermenizde fayda var. Çünkü kalıbı diğer markalara göre biraz daha dar. Örneğin Medium giydiğim Rev’it ve Knox eldivenlerine kıyasla Alpinestars’ın Large kalıbı elime ancak oturuyor.

 

Alpinestars GP Pro Eldiven

• Ana materyal dana ve keçi derisi

• Avuç içinde kanguru derisi

• Eldivenin dışa bakan kısmında ekstra dana derisi ile desteklenmiş bölge

• Pistlerde kendini ispatlamış DFS thermo enjekte yumruk koruma sistemi

• DFS thermo enjekte parmak ve bilek koruma

• Avuç içinde düşüş bölgesine yerleştirilen palm slider-avuç içi kaydırma

• Bilekte yer alan 2 adet Velcro

• Sürtünmeye karşı dirençli bilek hava girişleri

• Üst kısımda ve parmaklarda kevlar iç kaplama

• İç K-Tech Kevlar serçe parmak dış yüzey kaplaması darbe ve sürtünmeye karşı ekstra dayanıklı

• K-Tech Kevlar 2 kademe Kevlar, 2 kademe deri ve bir kademe EVA sünger pedden oluşuyor.

• Alpinestars tarafından patenti alınmış serçe parmak-yüzük parmağı köprüsü kaza anında serçe parmağın bükülmesini ve kırılmasını önlemeyi amaçlıyor.

• Parmak ve avuç içerisinde konfor için dıştan dikiş

• Esneklik için parmaklarda akordiyon streç panelleri

 

Güncel fiyatlar için tıklayınız.

 

Ne düşünüyorsun?

Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Loading…

0

9 Bin Liraya Nasıl Bir Skuter Alsak?

BMW R60/7 Airborne Bombardımana hazır!

REKLAM