Yazar: Motoron
Hiçbir üretici paslanmayla ilgili başvuruları otomatikman kabul etmez. Ama bazı durumlarda bu başvurular kabul edilebilir
Sorun Cevaplayalım
Motosiklette Paslanma, Üretici Garantisinin Kapsama Alanına Girer Mi?
Hiçbir üretici paslanmayla ilgili başvuruları otomatikman kabul etmez. Diyor bir satıcı ve sözlerine devam ediyor; “Ama bazı durumlarda bu başvurular kabul edilebilir. Eğer motosiklet iyi temizlenmiş ve paslanma engelleyici kullanılmışsa başvurunuzun kabul edilme ihtimali var. Böyle durumlarda motosikletin fotoğraflarını çekip üreticiye yolluyoruz ve genelde 48 saat içinde cevap alıyoruz. Üreticiler fotoğraflara bakarak, bakımlı ve iyi kullanılmış bir motosiklette normalinde oluşmaması gereken bir paslanma görürlerse başvuruyu işleme koyuyorlar. Ama pek temiz bakmadığınız ve kilometresi epey ilerlemiş bir motosikletiniz varsa bu konuda fazla ümitlenmeyin.”.
Etrafta hızımı kontrol eden ve kaydeden pek çok radar görüyorum. Bunlar nasıl çalışır ve motosikletleri yakalayabilir mi?
Bugün kullanılan ortalama radarlar, sadece araçların ön tarafından fotoğraf çekme yetisine sahipler. Bu durum motosikletlerimizin ön tarafında plaka olmaması halinde, bizi yakalayamayacakları anlamına gelirdi. Ama iş mahkemeye intikal ettiğinde, araçların arkasından da görüntü alabilen radarların kayıtları kullanıldığından bu durum değişiyor ve motosikletçiler de mahkum edilebiliyor. Sıradan bir radar şöyle çalışıyor; araç kapsama alanına girdiği anda aracın plakasını kaydediyor ve kapsama alanından çıkana kadar geçen süreyi yani hızı hesaplıyor. Eğer yasal sınırların ötesinde bir durum varsa ceza kesiliyor.
Motosikletimi çok seviyorum ama ayaklarım yere tam basmıyor. Ne yapabilirim?
Bu durumda uygulanabilecek bir dizi çözüm var. Eğer üreticinin aksesuar listesinde varsa “alçak sele” seçeneğini seçebilirsiniz. Bu mümkün değilse, selenizi iyi bir koltuk kaplama ustasına götürüp ihtiyacınıza cevap verecek şekilde tıraşlatabilirsiniz. Bu da yeterli olmazsa arka amortisörünüzün ön yükleme ayarını biraz azaltıp, seleye oturduğunuzda arka biraz daha kapanmasını böylece ayaklarınızın yere yaklaşmasını sağlayabilirsiniz.