Sonbahar’da gerekleştirilmesi planlanan Türkiye Motosiklet Arama Konferansı, ülkemiz sivil toplum hareketi açısından da örnek teşkil edecek özellikler taşıyor…
Neredeyse on yıl kadar önce şöyle bir çağrıda bulunmuştum bu köşeden: “Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız; sorumlu davranmalıyız. Motosiklet kültürünü yaymak için kampanyalar düzenlemeli, eğitim toplantıları yapmalı, devleti harekete geçirecek mekanizmaları kurmalı, sivil toplum kuruluşları niteliğindeki motosiklet gruplarının etkisini artırmalıyız.
İlkel toplumların metodu olan kafa göz kırarak, deneme yanılmayla öğrenmek yerine, eğitimle öğrenmenin yollarını bulmalıyız ve bir an önce harekete geçmeliyiz. Çünkü daha gidecek çok yolumuz var; kask takmanın ne kadar hayati olduğunu bile öğretemediğimizi düşünürsek.
Bu süreçte birileri öncü rolü oynamak zorunda! Kimler mi? Başta Türkiye Motosiklet Federasyonu, Motosiklet Endüstrisi Derneği, motosiklet üretici ve ithalatçıları, motosiklet grupları ve medya, sonra tek tek bizler, sizler…”
Şimdi bu çağrı tam karşılığını buluyor: Türkiye Motosiklet Arama Konferansı ile Türkiye’de bir ilk gerçekleştiriliyor. Milli Eğitimden Emniyete, Spor Kulüplerinden Motosiklet Derneklerine, eğitmenlerden deneyimli sporculara, yerel yöneticilerden pist sahiplerine, sektörel dernek temsilcilerinden firma sahiplerine ve kullanıcılara kadar oldukça geniş bir yelpazede tüm fikirlerin ifade edilebileceği bir platformda motosiklet dünyasının sorunlarını saptayıp çözüm yollarını ortaya koymak için bir araya geliyoruz.
İstanbul Ticaret Üniversitesi, TMF-Türkiye Motosiklet Federasyonu, MOTED- Motosiklet Endüstrisi Derneği, MOTODER- Motosiklet Sanayicileri Derneği ve Motoron Dergisi’nin öncülüğünde gerçekleşecek Türkiye Motosiklet Arama Konferansı, ülkemizde motosiklet kültürü ve sektörünün bugününü, geleceğini, potansiyelini, karşı karşıya olduğu fırsat, tehdit ve sorunları belirleyerek, ortak hedeflere kilitlenmiş farklı beyinleri “çözüm üretmek” adına tek bir çatı altında toplamayı hedefliyor.
Motosiklet kültürünün yaygınlaşmasına ve zengin bir sektör olmasına katkıda bulunmaya hazır 40’ı aşkın kamusal ve özel sektörden fikir sahibinin aynı masa etrafında bir araya geleceği Arama Konferansı, akademisyenlerin gözetiminde ve yönetiminde gerçekleştirilecek modern beyin fırtınaları ve “katılım esasına dayanan bir interaktivite ile sektörün ve motorseverlerin beklediği çözüm ve projeleri üretmeye çalışacak.
Sonbahar’da gerekleştirilmesi planlanan Türkiye Motosiklet Arama Konferansı, ülkemiz sivil toplum hareketi açısından da örnek teşkil edecek özellikler taşıyor; ayrışmak yerine birleşmenin, çatışma yerine uzlaşmanın, eleştirmek yerine çözüm üretmenin, devletten beklemek yerine harekete geçmenin, kişisel menfaatler yerine toplumsal menfaatleri gözetmenin, dışlamak yerine koruyup kollamanın, boşvermişlik yerine sahiplenmenin, kavga yerine barışın egemen olduğu bir yaşamın mümkün olduğunu gösterecek.
Motorunuzun ve yaşam sevincinizin hep “on” olması dileğiyle…
Yorumlar
Loading…