Menu
in

Yazın Yola Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler – 2

Yazar: Moe

2014’ün karlı ve kışlı günlerini geride bırakırken, artık deniz kokulu ve çayır esintili yaz günlerine yelken açtık… İçten ısıtmalı yeleklerimizi, kışlık kalın eldivenlerimizi, kıyafetlerimizi bir güzel depoya kaldırdık… Peki ya, bu yaz çılgınlığına hazır mıyız?
Yazımız, 2. bölümü ile devam ediyor…

Yazımızın ilk bölümüne şu linkten ulaşabilirsiniz: Yazın Yola Çıkmadan Önce Dikkat Edilmesi Gerekenler -1  …

 

Yaz rotanızdaki çayırlık yerlerde bir anda yola çıkabilecek köpekler, kediler, yılanlar ,otlayan küçük ve büyük baş hayvanlar vs. anlık olarak yolculuğunuza fazla heyecan katabilir, temkinli olmakta fayda var…

 


 

Bazı bölgelerde çukur ve göçüklerin tamirine harcanan para ve işgücü, bazı bölgelerimizde son teknoloji radar ve sistemcilerine harcanarak maalesef yolları biraz daha kazılsa maden çıkarılabilecek oyuk ve çukurlar ile baş başa bırakabiliyor. Zeminin tozluluğunu, çakıllılığını, kirliliğini ve erimişliğini sadece inşaat alanlarında değil, hemen öncesi ve sonrasında kontrol etmenizde önemli bir unsur… Ağır tonajlı araçların devamlı kullandığı bu uzun güzergahlarda; asfalt erimesi, yük parçalarının dökülmesi, ve bu araçların yarattığı girdili çıktılı zemin çok sık rastlanan bir durum. Dökülen mermer tozları, kumlar, hatta bilerek erimiş asfaltlara dökülen kumlar, işimizi kolaylaştırmaktan çok çok ötede sonuçlarla bizi baş başa bırakıyor, aman dikkat! Özellikle Antalya ilçelerine yolculuk edecek sürücülerin dikkatine, şehirler arası yollar yukarıda belirttiğimiz gibi, bu kaygan zemin ile bir anda kabusa dönmeye çok açık… (Erimiş asfalt ve tehlikeleri için yazımızın ilk kısmını okuyunuz…)

 

 

Turistik yerler keyifli olsa da, bölgenin gezilecek ünlü alanlarında motosiklet sürmek yer yer gerçekten sancılı olabiliyor… Adres sormak için bir anda duran, veya sağa çeken; gideceği oteli yada ünlü bir anıtı bulmak umuduyla yol hariç her yere bakan turistler, turistlerin gelmesi ile dikkati her anlamda dağılan yerli sürücülerimiz gibi tehlikelere karşı her daim  tetikte olmakta fayda var.

 

 

Üzerinde düşünülerek planlanan bir gezi, yoğun turist duraklarından uzak, güvenli bir sürüş vaat eder. Ayrıca hem vücudunuzun hem de motorunuzun yeniden yakıta ihtiyaç duyduğunda daha keyifli ve planlı molalar vermenize olanak sağlar.

 

Özellikle yaz akşamları ve gün batımları böceklerin “neresi toplu intihara en uygun?” girişimlerinin başladığı zamanlardır. Bir böcek türünün vizörünüzde soykırıma uğraması böyle zamanlarda an meselesidir! Bunun için ister vizörünüzü hatırat olarak bir müzeye bağışlayın, ister yanınızda fazladan bir vizör temizleyici kiti ve fiber bez bulundurun, tercih sizin.

 


 

Son olarak, yılın büyük bir çoğunluğunda heyecanla beklediğiniz bu tatilin zamanı sizin için kıymetli olmalı… Bu yüzden tatilde gereksiz yere motosiklet üzerinde çalışıp zaman kaybetmemek, veya başkasının sizin yerinize çalışmasını beklememek adına; tatilden önce motosikletinizi servisinde komple bir bakıma sokmayı ihmal etmeyin. Kimse yolculukta çıkacak olan talihsiz sürprizlerden hoşlanmaz… Lastiklerinizin sizi götürüp götürmeyeceğinden veya tarihinin geçip geçmediğinden şüpheliyseniz; hiç riske atmayın ve değiştirin. Dişliler ve zincir de keza aynı şekilde… Her türlü şanssızlığa karşın alet takımınızı, lastik ve ilk yardım kitinizi ise yanınızda bulundurmanız tavsiye edilir…

 

Motoron ailesi keyifli, huzurlu ve kazasız tatiller diler!

 


 

Cevap bırakın

Exit mobile version